Bolne Noge NAŠA PRIČA

U ordinaciji opšte medicine ”Bolne noge” bavimo se podologijom, o kojoj se zna relativno malo na našim prostorima i neopravdano je zapostavljena u odnosu na razvijene zemlje Ameriku, Nemačku, Japan, Španiju, Francusku… gde se podologija tradicionalno izučava i koristi. Podologija u fokus svog delovanja stavlja oboljenja i deformitete čovečijeg stopala nastala usled bolesti, povreda ili na neki drugi način.

Naša stopala su veoma delikatan deo lokomotornog aparata, a podologija im posvećuje zasluženu pažnju. Stopalo može da bude i indikator ozbiljnih problema u ljudskom organizmu, i zato je važno te probleme prepoznati i rešavati ih na vreme.

Fizičke povrede, metaboličke, vaskularne, neurološke i degenerativne bolesti imaju svoju manifestaciju na stopalu koja umnogome može otežati i narušiti kvalitet života svakoga od nas.

Bolesti stopala – urasli nokti,žuljevi, deformiteti, infekcije, rane se najčešće javljaju kod osoba koje boluju od dijabetesa, poremećaja cirkulacije, ili gojaznosti, usled nošenja neadekvatne obuće što sve može da izazove ogromne probleme.

U ordinaciji je moguće dobiti sledeće medicinske usluge:

• Podološka nega i lečenje bolesti stopala

• Nega dijabetesnog stopala

• Nega ožiljaka nakon amputacije

• Tretman hroničnih rana

• Edukacija dijabetičara o nezi stopala

• Medicinski pedikir

• Konsultacije i pregledi lekara opšte medicine

• Konsultacije i prelgledi iz domena vaskularane hirurgije

Zato je tu podologija, koja sa posebnom pažnjom, holistički posmatra čoveka sa naročitim akcentom na negu i zdravlje stopala.

Ordinaciju Bolne noge osnovala je 1991. godine u Novom Sadu dr Pfau Đerđi ,koja uspešno radi i danas. Doktorka Đerđi je rođena u Novom Sadu, gde je i završila studije medicine i stekla zvanja doktora medicinskih nauka.

Interesovanja za oblast podologije počela su nakon završenih studija, i to tokom rada u seoskoj ambulanti u Sirigu, selu nadomak Novog Sada.

Radeći na selu, doktorka se susretala sa velikim brojem pacijenata koji su imali probleme sa stopalima.

To je bila inicijalna kapisla za dodatna učenja i usavršavanja na polju oblasti negovanja stopala, kojih nije bilo u Srbiji, već je po znanje i literaturu išla u Nemačku, Francusku, Mađarsku..

Specifičnost rada dr Pfau Đerđi je u tome što svakom pacijentu prilazi na holistički način, individualno ,sagledavajući kompletno psihofizičko stanje organizma.

Za nju je podjednako važno sanirati problem, ali i utvrditi razlog nastanka problema, i zajedno ih otkloniti.

“Ne postoje dva ista stopla na ovom svetu. Stopala su veoma važna jer nas ona nose celog života i svaka promena na njima treba da bude shvaćena ozbiljno” – dr Đerđi

Dr Pfau Đerđi je veoma aktivna na polju ličnog obrazovanja, prateći stručna usavršavanja i posećujući kongrese kako bi bila u svim modernim tokovima kada je podologija u pitanju.

Veoma je priznata među kolegama, a iza nje stoje hiljade zadovoljnih pacijenata.

Članica je Lekarske komore Srbije, Društva Lekara Vojvodine, Srpskog Lekarskog Društva, Srpskog Društva za lečenje rana,kao i Društva za lečenje rana Madjarske; članica je Flebološkog društva Srbije.

Veoma je aktivna – vežba Tai chi cuan više od sedam godina, vozi bicikl, uči strane jezike, čita, voli umetnost ,muziku, posebno pozorišnu umetnost.

Aktivno govori Madjarski i Srpski jezik, služi se Nemačkim i Engleskim jezikom

Udata je i ima tri kćerke.